Muz Yemek, Kilo Vermenize Yardımcı Olabilir mi?

Muz, fırından yeni çıkmış sıcak bir muzlu ekmek, smoothie veya basit bir antrenman öncesi atıştırmalık olsun, muzlar besleyici ve lezzetli bir şekilde diyetinize eklenebilir. Muzlar, diyet lifi, B6 vitamini, C vitamini, potasyum, magnezyum ve manganez gibi temel besin maddeleriyle yüklüdür ve bu nedenle genellikle sağlık arttırıcı bir gıda olarak öne çıkarlar. Ancak muz yemek kilo vermeye yardımcı olabilir mi? Bu konuyu incelemek için Garage Gym Reviews’den kayıtlı bir diyetisyen ve spor diyetisyeni olan Destini Moody, RDN, CSSD, LD ile konuştuk. Muzların değerli bir kilo kaybı aracı olup olmadığını yanıtlamak için. Bu tatlı ve basit meyveyi diyetinize nasıl dahil ettiğinize bakılmaksızın, muz yemenin kilo vermenize yardımcı olup olamayacağı sorusunun cevabı burada. Devamını okuyun ve daha fazlası için Kilo Verme İçin En İyi 9 Düşük Kalorili Kahvaltıları inceleyin.

Muz, ağırlık kaybı yolculuğunuz için hoş bir ek olabilecek tatlı ve çok yönlü bir meyvedir. Bazı kilo verme diyetleriyle ilişkilendirilen sıkıcı yiyeceklere kıyasla, muzlar tat ve diyet lifi gibi temel besin maddeleri getirir. Eğer farkında değilseniz, lif kilo verme dünyasında ağırsiklet bir oyuncudur. Araştırmalar, lifin daha uzun süre tok hissetmenize yardımcı olabileceğini, kalori alımını azaltarak kilo vermenize yardımcı olabileceğini göstermektedir. Bu yüzden, muzlar zaten diyetinizde olmasa, belki de onları bir parça yapma zamanıdır!

Muzların kilo vermenize nasıl yardımcı olabileceği konusunda 3 yol bulunmaktadır. Moody’ye göre, muzlar kilo vermenize yardımcı olabilecek 3 yol şunlardır.

1. Şeker yerine muzları doğal tatlandırıcı olarak kullanabilirsiniz. Eklenmiş şekerlerin kilo alımına neden olduğunu gösteren çalışmaların yanı sıra, kardiyovasküler hastalık, diyabet ve yüksek tansiyon riskinizi artırabileceğini göstermektedir. Muzlar, birçok tarifte rafine şeker yerine tatlı ve besleyici bir alternatif olarak hizmet edebilir. Doğal şekerleri, işlenmiş şekerler eklenmeden smoothie’lere, yulaf lapasına veya fırında pişmiş ürünlere tatlılık sağlar. Bu fayda, lezzeti artırır ve tatlı ihtiyacınızı azaltmanıza yardımcı olur, bu da herhangi bir kilo verme yolculuğunda değerli bir stratejidir. Moody açıklıyor: “Dondurulmuş muzları smoothie’lere, ezilmiş muzu yulaf lapasına veya doğranmış muzları mısır gevreğine eklemek, bu yiyecekleri eklenmiş şekerler olmadan tatlandırmak için yaratıcı yollardır. Rafine şekerler, hastalık riskinizi artırabilen zararlı bir iltihaba neden olurlar. Muzları tatlandırıcı olarak kullanmak ise daha az kaloriyle tatlandırırken, lif, potasyum ve şekerin sağlayamayacağı diğer besin maddelerini ekler. Ayrıca, yüksek şekerli yemekler açlık üzerinde olumsuz etkiler yapabilirken, muzdaki lif açlığı yönetmeye yardımcı olabilir.”

2. Muzlar lif için mükemmel bir kaynaktır. Lif, kilo verme için bir besin deposudur ve muzlar tesadüfen harika bir kaynaktır. USDA’ya göre, orta boy bir muzda 3 gramdan fazla lif bulunmaktadır. Bu besin açısından zengin meyve, sindirimi destekler ve tokluk hissini artırarak daha dengeli ve doyurucu bir diyetine katkıda bulunabilir. Menünüze muz eklemek, fazla kilolarınızdan kurtulmak için önemlidir. Moody diyor ki: “Muzlar, günlük lif değerinin% 12’sine kadar lif içerir. Lif, vücut tarafından sindirilemeyen ve dolayısıyla kalori tüketimini pasif olarak azaltabilen bir besindir, bu da sağlıklı kilo kaybına yardımcı olur. Ayrıca, daha yeşil muzlar daha dirençli nişasta içerir, bu da daha yavaş parçalanır ve bağırsak sağlığını iyileştirmeye yardımcı olabilecek bir önbiyotik olarak işlev görebilir.”

3. Muzlar şişkinliği azaltmaya yardımcı olur. Muzlar potasyum bakımından zengindir ve Harvard T.H. Chan Halk Sağlığı Okulu’na göre bu mineral vücutta uygun sıvı dengesini korumak için kritik bir rol oynar. Bu denge, sodyumun etkilerini dengeleyerek şişkinliği azaltabilir. Bu yüzden, biraz şişkin hissediyorsanız, muzları diyetinize eklemek şişkinliği azaltmanın lezzetli ve besleyici bir yoludur ve aynı zamanda kilo verme hedeflerinizi destekler. Moody şöyle diyor: “Diyetisyenler sindirim bozukluğu ve şişkinlik yaşayanlara genellikle muzları önerir. Bu şişkinliğin yağ kaybına doğrudan yardımcı olmasa da, kilonuzu daha doğru bir şekilde izlemenize ve kıyafetlerinizin daha rahat oturmasına yardımcı olabilir.”

Adam Meyer Adam, bir sağlık yazarı, sertifikalı holistik beslenme uzmanı ve %100 bitki bazlı bir sporcu. Adam hakkında daha fazlasını okuyun.

Yorum yapın