Kişisel Antrenörlere Göre 500 Kalori Yakmanın En İyi 7 Yolu

500 kalori yakmak, Tyler Read’in söylediğine göre, düşündüğünüzden daha çok çaba gerektiriyor. Tyler Read, PTPioneer.com’un kurucusu ve sağlık ve fitness dünyasında 15 yıldır yer alan NASM sertifikalı bir kişisel antrenör olarak, doğru eğitim yöntemlerine sahipseniz kesinlikle mümkündür. Eat This, Not That! fitness rutininize uygulanabilecek 500 kalori yakmanın en iyi yollarını açıklayan uzmanlarla konuştu. İşte kilo verme zamanı! Yakılan gerçek kalori miktarının vücut ağırlığı, yaş, fitness seviyesi ve kas kütlesi gibi belirli faktörlere bağlı olduğunu unutmayın. Ek olarak, özellikle alışık olmadığınız daha yoğun bir egzersiz şekli ise, yeni bir egzersiz rutinine başlamadan önce sertifikalı bir fitness veya sağlık uzmanıyla kontrol etmek her zaman akıllıca bir fikirdir. Bu, yaralanmalardan kaçınmanıza ve mümkün olduğunca güvenli bir şekilde egzersiz yapmanıza yardımcı olacaktır. 500 kalori yakmanın en iyi yolları hakkında daha fazla bilgi edinmek için okumaya devam edin ve bitirdiğinizde, kilo verme için ’12-3-30′ Egzersizine İnsanların Tuttuğundan Emin Olun: ’10 Haftada 30 Pound Kaybettim’ başlıklı makaleyi mutlaka kontrol edin.

Koşu

Eğer 500 kalori yakmak istiyorsanız, spor ayakkabılarınızı bağlayıp koşmaya çıkmak mükemmel bir başlangıç noktasıdır. Read, “155 pound ağırlığındaki biri için saatte 6 mph (10 dakika/mil) sabit bir hızda koşmak yaklaşık 45 dakikada 500 kalori yakabilir” diyor. “Koşu, birden fazla kas grubunu çalıştırır ve kalp atış hızını önemli ölçüde artırır.” Eğer daha zorlu bir meydan okumaya hazırsanız, daha hızlı koşmayı veya sprint aralıklarını dahil etmeyi düşünebilirsiniz.

Yüksek Yoğunluklu Aralıklı Antrenman (HIIT)

Yüksek yoğunluklu aralıklı antrenman (HIIT) hakkında biraz bilgi sahibiyseniz, muhtemelen harika bir kalori yakıcısı olduğunu biliyorsunuzdur. HIIT, yoğun egzersiz ve dinlenme dönemleri veya düşük yoğunluklu egzersiz aralıkları arasında geçiş yapar, bu da kalori yakımını artırmak isteyenler için mükemmel bir seçenektir. “Ayrıca, gün boyunca ek bir kalori yakımı sağlayabilecek metabolik bir artış sağlar” diyor Read.

Yüzme

Yüzücüler sevinin! Bu aktif spor/hobi, kalori yakımını hızlandırmaya yardımcı olabilir. Ayrıca, tüm vücudunuzu hareket ettiren düşük etkili bir egzersizdir, bu da herhangi bir fitness rutinine gerçekten tam bir katkı sağlar. “155 pound ağırlığındaki biri için [orta yoğunlukta] serbest stil yüzme yaklaşık bir saatte 500 kalori yakabilir” diyor Read. Kalori yakımını artırmak için Daisean Brewster, CPT, Blink Fitness, “farklı yüzme stil aralıkları eklemeyi veya direnç eklemek için bir tahta kullanmayı düşünün” diyor.

Bisiklet Sürme

Yüzme gibi, bisiklet sürmek de etkili bir kalori yakıcısı olarak kullanılabilen aerobik bir egzersizdir. Sabit bir bisikleti seçin veya favori yol rotanıza çıkın, 14 ila 16 mph hızında bisiklet sürmek Read’e göre sonuç verir. “Alt vücudu güçlendirmek ve kalori yakmak için etkili bir düşük etkili egzersizdir” diyor. Brewster, tempoyu artırmak için sprintler veya yokuşlara çıkmanızı öneriyor. Ayrıca daha uzun süreli turlar için hedefleyebilirsiniz.

İp Atlama

İp atlama sadece çocuklar için değil! Bu nostaljik egzersiz, 500 kalori yakma hedefinize ulaşmanıza yardımcı olabilir. “Koordinasyonu ve kardiyovasküler dayanıklılığı artıran yüksek etkili, yüksek yoğunluklu bir antrenmandır” diyor Read.

Devir Antrenmanı

Devir antrenmanı, birbirini takip eden kardiyovasküler ve kuvvet egzersizlerini aralıksız olarak yapmayı içerir. Read, bir saatlik bir devir antrenmanında 500 kalori yakabileceğinizi söylüyor, ancak bu seçtiğiniz egzersizlere ve onları ne kadar yoğun bir şekilde yaptığınıza bağlı olarak değişir. “Bu yöntem, kalp atış hızını yüksek tutarken farklı kas gruplarını çalıştırması nedeniyle verimlidir” diyor.

Yüksek Etkili Aerobik

Son olarak, 500 kalori yakmak için yüksek etkili aerobik egzersizleri düşünebilirsiniz. Brewster, “yüksek etkili aerobik bir sınıfa katılın veya çevrimiçi antrenman videolarına katılın” diyor. “Bu enerjik antrenmanlar genellikle dansa dayalı hareketleri içerir ve eğlenirken önemli miktarda kalori yakmanıza yardımcı olabilir.”

Kaynak: PTPioneer.com

Yorum yapın