Hindistan cevizi faydaları , saymakla bitmez desek abartmış olmayız. Hindistan cevizinin faydalı olması; kalsiyum, doymamış yağlar, karbonhidratlar, lif, bakır, manganez, demir, magnezyum, selenyum ve çinko bakımından çok zengin olmasından kaynaklanır. Bunun dışında içerisinde bol miktarda; sodyum, protein, potasyum, piridoksin, niasin, riboflavin, pantotenik asit, tiamin, C, E ve K vitaminlerini içerir. Peki, hindistancevizinin faydaları nelerdir? Şimdi birlikte detaylarına bakalım.
Hindistan Cevizi Faydaları Nelerdir?
Zengin besin değerleri ile bilinen hindistan cevizinin önemli bir kısmı sağlıklı yağlardan oluşur. Karbonhidrat ve şeker değeri düşük meyveler sayesinde ihtiyacınız olan vitamin ve minerallerin önemli bir kısmını karşılayabilirsiniz. Şimdi Hindistan cevizinin faydalarına birlikte bakalım.
Bağışıklık Sistemini Güçlenmesini Sağlar
Hindistan cevizinde bulunan sağlıklı yağlar olarak da bilinen monogliseritler ve yağ asitleri, doğal antibiyotikler olarak işlev görür. İçinde bulunan piridoksin, float ve tiamin, vücudu enfeksiyonlarla savaşmaya karşı daha dirençli hale getirir. Hindistan cevizinde bulunan laurik asit ve monolaurin, parçalandıktan sonra vücuttaki viral maddelere bağlanarak bu maddelerin yok edilmesine yardımcı olur. Bu etki sayesinde, bağışıklık sistemini anti-enflamatuar etkisiyle güçlendirir.
Hindistan Cevizi Kolesterolü Dengeler
Yapılan kapsamlı bir çalışma, Hindistan cevizinin kandaki kötü kolesterol ve trigliserit seviyelerini düşürürken iyi kolesterolü arttırdığını göstermiştir. Aynı diyet programını 4 hafta boyunca kullanan deneklerden bazıları ek Hindistan cevizi tüketti. 1 ayın sonunda, Hindistan cevizi tüketen katılımcılar daha düşük HDL yani kolesterol seviyelerine sahipti.
Hindistan Cevizi Stresi Azaltmaya Yardımcı Olur
Hindistan cevizi , stres ve kaygıya karşı oldukça etkili bir meyvedir. Tek başına bir tedavi olmasa da, zihinsel durumunuzu değiştirmenize yardımcı olabilir. Yemeklere ekleyerek düzenli olarak tükettiğiniz Hindistan cevizi sakinleştirici bir etkiye sahiptir. Ayrıca Hindistan cevizi yağı ile masaj yaptırabilir veya doğrudan kafanıza uygulayarak rahatlayabilirsiniz.
Cilde Canlılık Katar ve Güzelleştirir
Hindistan cevizi, cilde parlaklık verir ve yaşlanmanın cilt üzerindeki etkilerini yavaşlatma yeteneğine sahiptir. Yüksek antioksidan içeriği sayesinde güneşin zararlı etkilerine karşı bariyer oluşturur. Siyah noktalara karşı da etkilidir. Gözeneklerinizi temizlemeye ve sıkılaştırmaya yardımcı olur. Yüksek nemlendirici etkisi ciltte kuruluğu önler ve kuruluğa bağlı kırışıklık, dökülme gibi sorunları önler.
İdrar Söktürücü Özelliği Vardır
Hindistan cevizi içeriğindeki potasyum ve magnezyum böbrekler için çok faydalıdır. Bu sayede idrar söktürücü olarak kullanılır. İdrar yollarının iltihaplanması için de faydalıdır. Hindistan cevizi yedikten sonra çok fazla su içerseniz, vücudunuzdaki ödemi çok daha kolay bir şekilde ortadan kaldırabilirsiniz.
Hindistan Cevizi Kilo Vermeye Yardımcıdır
Kilo vermek veya formda kalmak istiyorsanız, beslenme programınıza hindistancevizi eklemelisiniz. Orta zincirli yağlar metabolizmanızı hızlandırır, bu nedenle hiçbir şey yapmasanız bile, gün boyunca daha fazla kalori yakarsınız. Sindirim sisteminiz daha sağlıklı çalıştığından, genellikle diyet aşamasında ortaya çıkan kronik kabızlık sorunuyla karşılaşmazsınız. Hindistan cevizlerinin kolayca tükenmesini sağlayan şeker hastalarının kan şekerini dengeleme yeteneği, ani açlık ataklarını önleyebilir. Bu sayede gün içerisinde daha az kalori alarak kilo vermenizi kolaylaştırır.
Kansere Karşı Koruyucu Etkisi Vardır
Araştırmalar, hindistancevizinin faydalarının kansere karşı koruyucu olduğunu göstermiştir. Hindistan cevizi, fenolik adı verilen antioksidan bir madde içerir. Bu madde hücreleri hasardan korur. Salisilik asit, hidrosilik asit ve gallik asit, hücrelerinize zarar verebilecek serbest radikalleri ortadan kaldırmaya yardımcı olur. Bu, kanser gelişme riskini azaltır. Kemoterapinin neden olduğu yan etkilerin de en aza indirildiği gösterilmiştir.
Hindistan Cevizinin Faydaları Hakkında Sık Sorulan Sorular
Şimdi de Hindistan cevizinin faydaları hakkında sık sorulan sorular ve cevaplarına bakalım.
Hindistan cevizi yersek ne olur?
Hindistan cevizi kalsiyum bakımından zengin olduğundan, düzenli olarak tüketildiğinde kemik ve diş sağlığına katkıda bulunur. Hindistan cevizi yağı, yüksek sıcaklıklarda oksidasyonu önlemek için içerdiği yağ asitleri sayesinde yenilebilir bir yağ olarak kolayca kullanılabilir.
Hindistan cevizi yemek kilo aldırır mı?
Hindistan cevizi daha ince olmaya ve formda kalmaya yardımcı olur. Obeziteye karşı korur. Metabolizmayı aktif tutar ve yağ yakımını hızlandırır. Karbonhidratları besin maddelerinden enerjiye dönüştürür ve vücutta depolanmasını engeller.
Hindistan cevizinin içinde hangi vitaminler var?
Birçok meyve türü yüksek miktarda karbonhidrat içerir. Ancak çoğu hindistancevizi yağdan yapılır. Bu nedenle, yağ elde etmek için çok ucuz bir meyvedir. Ayrıca B grubu vitaminleri ve bazı mineral türleri için iyi bir kaynaktır.
Yaş Hindistan cevizi nasıl yenir?
Her damak tadına uymayan Hindistan cevizini doğrudan ya da içerdiği suyu değerlendirerek tüketebilirsiniz. Aynı zamanda, sütünü çıkarmak ve mutfağınızdaki çeşitli tariflere eklemek için hindistancevizinin beyaz kısmını iyice ezebilirsiniz.
Hindistan cevizi tuvalete çıkarır mı?
Hindistancevizi yağı bağırsak hareketlerini hızlandırma etkisine sahiptir. Ayrıca günde 2 fincan kahve içmek kabızlığı hafifletmeye yardımcı olur.
Hindistan cevizi kabızlığa iyi gelir mi?
Hindistan cevizi suyu içmek sindirim için iyidir ve sindirim sistemini güçlendirmeye yardımcı olur. Kabızlığı hafifletir ve Ph seviyelerini düzenleyerek vücudu temizlemeye ve metabolizmayı iyileştirmeye yardımcı olur.
Diyette taze Hindistan cevizi yenir mi?
Taze hindistancevizi, kalsiyum depolanması nedeniyle kemik ve diş sağlığı için çok faydalıdır. Düzenli kullanıldığında vücuttaki mikropları öldüren Hindistan cevizi, tatmin edici özelliklerinden dolayı Ramazan ayında tüketilebilir. Diyetlerde, atıştırmalık olarak kullanıldığında, açlık hissini yok eder.
Hindistan cevizi yağ yakar mı?
Hindistan cevizi yağı vücudunuzdaki yağın yakılmasına yardımcı olur. Hindistan cevizindeki doymuş yağ, diğer yağlardan farklı yağ asitleri içerir. Vücuda enerji verir ve glikoz ile rekabet eder. Vücudun metabolizmasını arttırır.
Hindistan cevizinin zararları nelerdir?
Aşırı tüketimin bir sonucu olarak, kolesterol seviyelerini yükseltir ve kardiyovasküler hastalık riskini arttırır. Özellikle son zamanlarda yapılan çalışmalarda hindistancevizi yağının hem iyi hem de kötü huylu kolesterolü arttırdığı gözlenmiştir. Fruktozu emmekte zorlanan kişilerde bağırsak hastalığına neden olabilir.
Taze hindistan cevizinin faydaları nelerdir?
Taze Hindistan cevizi , çok yüksek bir lif oranına sahiptir. Ağız ve diş sağlığını korumada da oldukça etkilidir. Hindistan cevizi , insan vücudunun bağışıklığını güçlendirir. Ayrıca kansere karşı korur.
Hindistan cevizi bağırsak çalıştırır mı?
Hindistan cevizi hızlı sindirimi sağlayarak bağırsakları çalıştırır. İçindeki lif, besin maddelerinin ve minerallerin emilimini destekler. Ayrıca kusma ve mide bulantısını azaltır.
Hindistan cevizi yağının yan etkileri nelerdir?
Hindistan cevizi yağı alerjiye neden olabilir ve semptomlar bulantı, egzama, kusma, anafilaksi içerir.
Hindistan cevizi cinsel gücü artırır mı?
Sert kabuklu bir fındık olan Hindistan cevizi, doğal afrodizyaklardan biridir. Hindistan cevizinin kabuğundaki tohumlar, hem erkeklerde hem de kadınlarda cinsel gücü arttırır.
Hindistan cevizi diyette nasıl kullanılır?
Günde 1 ila 2 yemek kaşığı Hindistan cevizi tüketmek , sağlıklı kesime katkıda bulunur. Tok karnına tüketmekte fayda vardır ve bu tüketim ile vücudunuzun ihtiyaç duyduğu beslenme programına müdahale etmemelisiniz.
1 paket Hindistan cevizi kaç kalori?
100 gram Hindistan cevizi 358 kaloriye sahiptir . 1 porsiyon (25 g) Hindistan cevizi 90 kalori, 1 çay kaşığı (5 g) 18 kaloridir. 100 gram hindistancevizi 4.78 gram karbonhidrat, 3.92 gram protein, 36.5 gram yağ, 9 gram lif içerir.
Bu yazımızda sizlere Hindistan cevizinin faydaları hakkında bilgiler verdik. Hindistan cevizinin Zararları , Hindistan cevizinin yağının faydaları , Hindistan cevizinin cilde faydaları , Hindistan cevizi tozu faydaları , Hindistan cevizi saça faydaları , Hindistan cevizinin suyunun faydaları , Hindistan cevizi ne kadar tüketilmeli , Hindistan cevizi yağı cilde faydaları gibi arama terimlerini Google arama motorunda aratarak daha fazla sonuca ulaşabilirsiniz.