Vegan Çilekli ve Naleli Çikolatalı Smoothie

Bu kalın ve kremsi çilekli çikolata nane smoothie doğal olarak vegandır ve sulu çilekler, kakao ve taze nane ile yapılır.

Her sabah smoothie yapmayı sevdiğimi zaten biliyorsunuz ve günlük smoothiemden asla yorulmamamın bir yolu da malzemeleri neredeyse her gün değiştirmektir.

Mevsimleri rehber olarak kullanarak Temmuz’da yaban mersini, Ağustos’ta şeftali, Ekim’de balkabağı ve Ocak’ta portakallı smoothie yapmayı seviyorum. Elbette, bahar geldiğinde, her yıl raflara çıkan ilk taze meyve olan çilek kullanmayı seviyorum.

Smoothielerimi ekstra özel kılmamın bir yolu, bu çikolatalı çilekli nane smoothie’de kullandığım taze nane gibi taze otlar eklemektir. Çikolatalı naneli milkshake’e benzer şekilde, taze nane, sıcak çikolata ve tatlı meyveleri ortaya çıkaran çiçeksi bir aroma ekler. Yeşil smoothie’lere kişniş veya maydanozu da aynı sebepten eklemeyi seviyorum.

Hindistan cevizi sütü türü

Smoothie yaparken tam yağlı, Tayland usulü hindistan cevizi sütü tavsiye ederim. Bu, smoothie’yi kalın ve kremsi tutar. Hindistan cevizi sütünüz yoksa ne kullanabilirsiniz? Her türlü süt veya yoğurt işe yarar veya su kullanabilirsiniz. Not: Hindistan cevizi sütünüz yoksa biraz avokado, tadı fazla etkilemeden aynı ipeksi, krema faktörünü sağlayabilir. Başka bir fikir, bir çorba kaşığı hindistancevizi yağı eklemektir.

Smoothie’lerde taze veya dondurulmuş meyve kullanmak en iyisi mi?

Genel kuralım, mevsiminde taze meyve veya mevsim dışı olduğunda donmuş meyve kullanmaktır. Örneğin, Haziran ayında, Michigan’da çilek mevsiminde iken, 10 pound toplayacağız ve onları yıl boyunca smoothie’lerde kullanmak üzere donduracağız. Çileklerin Nasıl Dondurulacağı hakkındaki rehberime göz atın.

En sevdiğiniz smoothie malzemeleri nelerdir? Senden haber almak isterim

 

Vegan Çilekli Çikolatalı Naneli Smoothie

Liz Della Croce

Bu kalın ve kremsi çilekli çikolatalı naneli smoothie doğal olarak vegandır ve sulu çilekler, kakao ve taze nane ile yapılır.

İçindekiler

  • 1 bardak taze veya dondurulmuş çilek
  • 1 muz
  • ⅔ fincan tam yağlı hindistan cevizi sütü Tay usulü
  • 2 yemek kaşığı keten tohumu, öğütülmüş veya bütün
  • 1 çay kaşığı vanilya
  • 2 yemek kaşığı kakao tozu
  • 2 yemek kaşığı taze nane
  • 1 bardak buz

Talimatlar

  • Tüm malzemeleri yüksek hızlı bir karıştırıcıya koyun ve pürüzsüz olana kadar püre haline getirin. İki bardak arasında bölün.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir