Yirmilik Diş Ağrısı Neden Olur, Belirtileri Nelerdir?

Yirmilik diş ağrısı neden olur, yirmilik dişler çıkarken hangi belirtiler meydana gelir gibi soruların cevaplarını bu yazımızda sizlerle paylaşacağız. Yirmilik dişler, ağızda en son çıkan azı dişleridir. Yirmilik diş ağrısı, insanların genelinin korkulu rüyası haline gelmiştir. Bu diş oluşumu çene kemiğinin yapısını güçlendirse de, diş hekimine danışılarak doğru bir şekilde incelenerek kişinin hayatında ne kadar yer aldığını ve nasıl temel insan ihtiyaçlarını karşılamada zorluk yaratan bir durum oluşturduğunu tespit etmek gerekir.

Dişin ağrımaya başladığı dönemde diş hekimi tarafından detaylı bir muayene ve gerekli tetkikler ve görüntüleme yapılarak dişin çekilip çekilmeyeceğine karar verilmelidir. Bu işlemin güvenilir ve kaliteli hizmet veren bir diş hekimi gözetiminde yönetilmesi, dişin yapısından dolayı ileriki yaşamınızda problemlere yol açmaması veya yanlış uygulama yapılmadan bu sorunun çözülmesi için önemlidir.

Yirmilik Diş Belirtileri Nelerdir?

Yirmilik diş belirtileri şunlardır;

  • Ağızda veya yüzde kızarıklık
  • Yutma zorluğu
  • Ağız kokusu
  • Ağızda kötü bir tada neden olur
  • Soğuk veya sıcak yiyecek ve içeceklere karşı hassasiyet
  • Çeneyi hareket ettirirken hassasiyet veya ağrı
  • Şişmiş lenf düğümleri
Yirmilik diş ağrısı belirtileri
Yirmilik diş ağrısı belirtileri

Yirmilik Diş Kaç Yaşında Çıkar?

Genel olarak, yirmili yaşlarda çıkan dişler aslında kişiden kişiye farklılık gösterebilir. 4 tane çıkan yirmi yaş dişleri 17-25 yaşları arasında hatta 30 yaşına kadar çıkabilmektedir. Bu sağlıklı diş yapısı kişiyi rahatsız etmez ancak gömük dişlerde ağrı hissederseniz diş hekiminize başvurmanız iyi bir adım olacaktır.

Yirmilik Dişlerde Tek Çözüm Çekilme Midir?

Buna diş muayenesi ile karar vermek daha güvenilirdir. Dişlerin yapısına bağlı olarak diş eti hassasiyeti ileride çene yapısı üzerinde olumsuz etkiler yaratır ve apse oluşumu gibi sebepler yaratırsa kişinin sağlığı üzerinde olumsuz etkiler yaratır. Bu nedenle ağrı olması durumunda diş hekiminize başvurunuz.

Yirmilik Diş Çekimi Nasıl Yapılır?

Enflamasyon meydana gelirse antibiyotikler önerilebilir. Diş çekimi işlemi ile ilgili kararları diş hekiminizin vermesi en doğrusu olacaktır. Çene ameliyatının örtülü olup olmayacağı muayene sonrası belirlenecektir.

Yirmilik Diş Çekiminden Sonra Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

  • Diş çekildikten sonra, uyuşukluk geçtikten sonra yenilmesi ve içilmesi tavsiye edilir.
  • İşlemden sonra 24 saat içinde ılık, yumuşak yiyecekler ve sıvılar tüketilmesi önerilir.
  • İşlem sonrası tuzlu su veya gargara ile bakıma devam edildikten sonra rutin ağız bakımı yöntemlerine devam edilmelidir.
  • Sigara içmek işlem bölgesinde iltihaba neden olabileceğinden sigara içilmesi önerilmez ve gelecekte sigara içilmemesi veya azaltılmaması önerilir.
  • Yirmi yaş dişleri bilgisini araştırmak isteyenler internette bir çok bilgi kirliliği ile karşılaşabilirler. Doğru bilgi ve yöntemleri öğrenmek için alanında uzman diş hekimlerine danışmak en doğrusudur.

Yirmilik Diş Ağrısı Sizi Korkutmasın

Yirmilik diş çıkma aşamasında oluşan ağrı veya zorluklar bilmediğiniz konularda sizi korkutabilir ancak bu süreçte diş hekiminizle iletişim halinde olmanız bu süreçte size daha çok yardımcı olacaktır. Muayene ve tedavi sürecinde diş hekiminizin veya seçtiğiniz kurumun kalitesi ve güvenilirliği bu konuda çok önemlidir. Ayrıca diş sağlığınızla da ilgilenmeniz ve diş hekiminizle iyi bir yol haritası belirlemeniz gerekir.

20’lik Diş Ağrısına ne iyi gelir, nasıl geçer?

  • Ağrılı bölgeye buz uygulanabilir.
  • Ağızda sıcak su kompres ve ılık su ile durulama da ağrıyı giderir.
  • Sarımsakları ezmek ve ağrıyan dişe sürmek de bir çözümdür.
  • Salatalık tuzla ovulabilir ve dişlere konabilir.
  • Su ile seyreltilmiş hidrojen peroksit ile gargara yapabilirsiniz.
  • Vanilya, badem, nane ve limon özleri pamuklu çubukla dişlere sürülerek tampon olarak kullanılabilir.
  • Çay ağacı yağı bir pamuğa dökülüp dişlere sürülebilir veya ılık suya batırılmış çay ağacı yağı ile gargara yapabilirsiniz.
  • Kabartma tozu ılık suya eklenip gargara yapılabilir veya nemli bir pamuğa batırılıp dişlere sürülebilir.
  • Zencefil tozu ve kırmızı biber tozu bir damla su ile macun haline getirilir ve ağrıyan dişe uygulanır. Bu ilaç boğaz ağrısına da iyi gelir.
  • Çörek otu diş ağrılarına da iyi gelir.
20'lik diş ağrısı nasıl geçer, ne iyi gelir?
20’lik diş ağrısı nasıl geçer, ne iyi gelir?

Yirmilik Diş Ağrısı Nasıl Giderilir?

Ağzınızı çalkalamak, yirmilik diş ağrınızı hafifletmeye yardımcı olabilir, bu nedenle şu basit çareyi deneyebilirsiniz: Bir bardak ılık suya bir çay kaşığı tuz koyun ve eritmek için bir kaşıkla karıştırın. Yaklaşık 30-60 saniye ağzınızda çalkalayın. Gün içerisinde ihtiyaç duydukça tekrarlayabilirsiniz.

Uzmanlar tarafından 20’li yaşlarınız da dahil olmak üzere diş ağrısını hafifletmek için karanfil veya karanfil yağı kullanmanızı önerir. İyi haber şu ki, muhtemelen mutfak dolabınızda zaten karanfil var. İlk olarak, karanfilin tamamını alın (çiğnemeyin veya dişlerinizle parçalamayın) ve en çok rahatsızlığa neden olan alanın üzerine doğrudan ağzınıza koyun. Uyuşmuş hissedene kadar karanfili ağzınızda tutun. Karanfil yağını şu şekilde de kullanabilirsiniz: Bir pamuğa veya pamuklu bir beze nazikçe sürün ve ağrıyan diş etlerinize hafifçe sürün.

Ağrıyı evde dindirebilirken, en önemli ağrı kesicilerin bile yirmi yaş dişleriniz çıkmaya başladığında geçici bir çözüm olduğunu unutmamak önemlidir. Yirmilik dişlerinizin ağızda mı yoksa bir çene cerrahı tarafından mı çekilmesi gerektiğine karar vermek için yine de doktorunuzdan randevu almanız gerekecektir. Diş hekiminiz dişinizin çekilmesini önerebilir veya biraz ağrıya katlanmak zorunda kalabilirsiniz, ancak ne olursa olsun, dişlerinizi en iyi nasıl tedavi edeceğinizi anlamanıza yardımcı olmak için uzman tavsiyesine ihtiyaç vardır.

Yirmilik diş ağrısı nasıl olur?

Yirmilik dişlerin neden olduğu ağrı, esas olarak dişlerin köklerinde zonklama şeklinde gelişir. Dişlerinizin dibinde, diş etlerinizin içinde veya çene kemiğinizde hissettiğiniz yoğun zonklama muhtemelen yirmi yaş dişlerinizden kaynaklanmaktadır. Yirmi yaş dişleri bazı durumlarda çürük ağrısı gibi ağrılara neden olabilir.

Yirmilik diş ağrısı nerelere vurur?

Gömülü bir yirmilik diş çıkmaya çalıştığında üst çene, kulak ve şakak bölgesinde, alt çenede çene altında ve boyuna doğru ağrılara neden olabilir. Bazen bu bölgelerdeki lenf düğümlerinde şişlik ve hassasiyet oluşabilir. Böyle bir durum geliştiğinde hasta mutlaka bir doktora başvurmalıdır.

Bu yazımızda sizlere 20’lik dişler ile alakalı çeşitli bilgiler verdik. 20lik diş ağrısına ne iyi gelir, 20’lik diş ağrısı dayanamıyorum, 20lik diş ağrısı nereye vurur, 20lik diş ağrısı ne kadar sürer, 20’lik diş ağrısı Belirtileri, 20lik diş ağrısı ekşi, 20’lik diş halsizlik yaparmı, 20’lik diş yanağa batmasi gibi konular hakkında daha detaylı bilgi sahibi olmak için bir uzmana danışabilirsiniz.

Yorum yapın