Saçlarınızın Sağlıklı Olması İçin Doğal Saç Vitaminleri – Saç Dökülmesini Engellemek, Saçları Uzatmak ve Parlak Saçlara Sahip Olmak İçin

Saç vitaminleri eczanelerde satılan kimyasallar ile sınırlı değildir. Tam aksine doğal olarak bilinen birçok meyve ve sebzede saçlar için son derece faydalı olan vitaminler bulunur.

Saçlarımız, iklim değişikliği, sıcaklık ya da diğer dış etkenlere bağlı olarak yıpranabilir. Bunun önüne geçmek için ise doğal olarak tüketebileceğiniz saç vitamini depolarını bilmeniz gerekir.

Bu yazımızda saçların uzaması, saç kırıklarının engellenmesi, saçların daha parlak görünmesi ve saçlardaki beyazlama sorununu ortadan kaldırabilecek güçte olan vitaminler hakkında kıymetli bilgiler vereceğiz.

Bazı vitaminler saçların parlak görünmesi için oldukça harika iken, bazı vitaminler ise saçların uzaması konusunda ve saçlarınızın yıpranmadan önceki eski haline dönmesi konusunda oldukça etkilidir. Özellikle Somon, uskumru gibi balık türlerinde; havuç, narenciye ve yumurta gibi besinlerde bulunan vitaminler sağlıklı saçlar için vazgeçilmezdir. Bu besinleri düzenli tükettiğinizde, saçlarınız için gerekli olan vitaminlerin büyük çoğunluğunu karşılamış olursunuz.

Saç uzaması için C Vitamini almalısınız

C vitamini, saç uzamasını sağlar. Sadece saçları uzatmakla kalmaz; saç dökülmesine, saç beyazlaması sorununa ve saçları kırılgan hale getiren strese karşı kalkan görevi görür. C vitamini, saçlar için gerekli olan kolajen üretimini artırır. Bu vitamini alabilmek için tüketmeniz gereken en iyi besinler portakal ve limon gibi turunçgillerdir. Ayrıca lahana ve kavun gibi besinlerde de bol miktarda C vitamini bulunur. Günlük beslenme rutininiz arasına saydığımız bu besinleri de mutlaka katmalısınız.

A Vitamini saç derinizi nemlendirir ve korur

Saçta kepek oluşması birçok insanın nefret ettiği durumlardan biridir. Ayrıca bu sorun çok yaygındır. Eğer sizin de kepek sorununuz varsa, kuru ve kaşıntılı bir saç derisine sahipseniz şimdi söyleyeceklerimizi dikkatlice okumalısınız.

A vitamini saçtaki kepek oluşumunu önler, saç derisini nemli hale getirerek kaşıntı probleminin ortadan kalkmasına yardımcı olur. A vitamini sayesinde hücreler çok daha hızlı büyür. Bunun yanı sıra, saç derisinin kuruluğunu engelleyen “sebum” üretimine katkı sağlayarak kuruluğun giderilmesinde büyük rol oynar. A vitamini, özellikle mango, balkabağı ve yumurtada bolca bulunur.

Kırılgan saçlar için B Vitamini

B Vitamini ailesinden olan Biyotin, kırılgan saç problemine karşı oldukça etkili. Saç uzaması için en iyi vitamin Biyotin’dir. Biyotin, insan vücudunda saçların oluşumunu sağlayan kreatinin daha güçlü bir hale gelmesini sağlar.

Sadece saçları güçlendirmekle kalmaz; saçlarını boyatan veya sıklıkla şampuanlayan kişilerde, kimyasalların saça verdiği zararı minimum seviyeye indirir.

İçerisinde Biyotin bulunduran gıdalar; baklagiller, kuruyemişler ve sardalye.

Kafein tüketimi ve sağlıklı saçlar

“Güne bir fincan kahve içmeden başlayamam” diyen kişiler arasındaysanız ve kahve tüketmeyi seviyorsanız, şimdi duyacaklarınıza çok sevineceksiniz.

İnsanın zevk alarak tükettiği bir besinin, sağlığına da faydalı olması ne güzel olur değil mi? İşte kahve severler için durum tam da böyle diyebiliriz.

Kahvenin içinde bulunan kafein, saç dökülmesini durdurur. Saç hücrelerinin daha fazla üretilmesini sağlayan ATP adı verilen enerji türünü harekete geçirir. Yapılan çalışmalar, kafeinin saç dökülmesini önlediği ve saç uzamasına da büyük katkısı olduğu yönündedir.

Saçlarınızla aranız iyi değilse, kimyasal ilaçlara yönelmeden önce doğal olarak vitamin elde edebileceğiniz besinlerden faydalanmalısınız. Vitaminler, sağlıklı saçlara kavuşma sürecinizde size çok destek olacaktır.

Bu yazımızda sizlere sağlıklı saçlara kavuşabilmeniz için vitaminlerden faydalanarak müthiş sonuçlar elde edebileceğinizi söyledik. Saç dökülmesi neden olur, saç dökülmesine ne iyi gelir sorularının cevaplarına da biraz değinmiş olduk. Saç dökülmesine karşı şampuan arayışına girmeden önce bu vitaminlerden faydalanmayı deneyebilirsiniz.

Saç dökülmesine karşı ne yapmalıyım, saç dökülmesi ne iyi gelir, saç dökülmesi nasıl önlenir sorularının en basit cevabı, ilk olarak beslenme düzeninizi dengelemek olacaktır. Bunun için de doğal yollardan saçlarınıza iyi gelecek olan, yazımızda bahsettiğimiz vitaminleri yeterli miktarda tüketmelisiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir