Çocuk Nasıl Yapılır? Hamile Kalmak İçin Neler Yapılmalı, Nasıl Hamile Kalınır? En Ayrıntılı Anlatım

Çocuk nasıl yapılır, nasıl hamile kalınır sorularını merak ediyor ve hamile kalmanın yollarını mı arıyorsunuz? Vücudunuz bu konuda bir saat gibi çalışır, bu yüzden önce vücudunuzu iyi tanımanız gerektiğini bilmelisiniz.

Bu yazımızda nasıl çocuk sahibi olunacağını ve hamile kalmak için en uygun zamanın ne olduğunu detaylı olarak anlatacağız. Şimdiden keyifli okumalar.

Çocuk nasıl yapılır?

Çocuk nasıl yapılır sorusunun cevabını vermeden önce belirtmek gerekir ki, vücudunuzun hamile kalmak için bazı hazırlıklardan geçmesi gerekir. Hamile kalmanın ilk şartı adet döngüsünü hesaplamaktır. Bazı kadınların adet döngüsü daha kısayken, bazıları daha uzun olabilir. 25 ile 35 gün arasında sürebilen bu döngü, sağlıklı bir kadın vücudunda ortalama 28 gün sürer.

Adet döngüsü bazı kadınlar için hayatları boyunca düzensiz olabilir. Bu nedenle hamile kalmak için adet döngünüzün ortalama kaç gün sürdüğünü bilmeniz gerekir.

Adet Döngüsü Nedir, Nasıl Hesaplanır?

Hamile kalmak için yapmanız gereken ilk şey, adet döngüsünü düzenli olarak izlemektir. Adet döngünüzün kaç gün olduğunu ve adetinizin ne kadar sürdüğünü biliyorsanız, yumurtlama zamanını kolayca belirleyebilirsiniz. Peki yumurtlama döneminizi nasıl belirlersiniz? Şimdi bu sorunun cevabına geçelim.

Adet döngüsü nedir?

Adet döngüsü, vücudun bir ay içinde olası bir hamilelik için hazırlanmasıdır. Yumurtalıklarınız yumurtlama anında yumurtanızı serbest bırakır. Yumurtanız spermle buluşursa hamile kalma şansınız olur. Ancak cinsel ilişkiye girmezseniz veya başka bir nedenle (korunma gibi) hamile kalmazsanız yumurtanız çatlar ve adetiniz başlar.

Adet döngüsü kaç döneme ayrılır?

Adet döngüsü, yumurtalıktaki yumurtalık döngüsüne veya rahimdeki rahim döngüsüne göre 3 aşamaya ayrılabilir.

Yumurtalık döngüsü;

  • Foliküler faz,
  • Yumurtlama (Ovulasyon)
  • Luteal fazdan oluşur.

Rahim (Uterus) döngüsü;

  • Adet,
  • Proliferatif faz
  • Salgı fazına ayrılır.

Adet döngüsü nasıl hesaplanır?

Adet döngüsü hesaplanırken, kadının adet olduğu tarihten bir sonraki adet kanamasının başladığı güne kadar geçen süre esas alınır. Bu noktada adet döngüsünün kaç gün sürdüğü sorusu akla gelebilir. Ortalama olarak, normal adet döngüsünün uzunluğu 28 gün olarak kabul edilir. Ama bu süre sizin için farklıysa endişelenmenize gerek yok. Çünkü uzmanlara göre 21 ile 35 gün arasındaki adet döngüsü normaldir. Bir ay içinde, yaklaşık 5 ila 6 günlük bir adet dönemi geçirirsiniz.

Ancak adet döngünüz 21 günden az veya 35 günden fazla ise adet düzensizliğiniz olduğunu daha iyi bilirsiniz. Bu durumda doktora gitmek sağlığınız açısından faydalı olacaktır. Ayrıca günümüzde adet döngünüzü takip edebileceğiniz, faydalanabileceğiniz mobil uygulamalar da var.

Yumurtlama dönemi nedir ve nasıl hesaplanır?

Adet döngünüzde hamile kalma olasılığınızın en yüksek olduğu zamana yumurtlama denir. Yumurtlama döneminizi hesaplamak için adet döngünüzün uzunluğunu bilmek önemlidir. Ortalama adet döngüsü 28 gün olarak kabul edilirse, yumurtlama günü adet döngüsünün 14. gününe tekabül eder. Genellikle adet döngüsünün 12. ve 16. günleri arasında yumurtlama dönemi olarak kabul edilir.

Adet döngüsü ve yumurtlama döneminin bağlantısı nedir?

Adet döngüsünün yumurtlama ile ne ilgisi var? Şimdi bunun hakkında konuşalım. Adet döngünüzün uzunluğunu bilmek ve düzenli periyotlara sahip olmak, ne zaman yumurtlayacağınızı hesaplamayı kolaylaştırır. Yumurtlama döneminizi doğru bir şekilde hesaplayabilmek, hamile kalma şansınızı da artırır. Hamile kalmak için özellikle yumurtlama gününde ve 1-2 gün öncesinde cinsel ilişkiye girilmelidir.

Ne zaman hamile kalınır?

Ne zaman hamile kalınır sorusunun en iyi cevabını bir başkası değil; yumurtlama döneminde vücudunuz verir. Ortalama adet döngüsünün 28 gün olduğunu düşünürsek, yumurtlamanın gerçekleşeceği dönem bu döngünün 14. gününe denk gelir.

Karmaşık bir dizi olay gebe kalmayı başlatır. Hipofiz tarafından her ay salgılanan hormonlar yumurtalıkları uyarır ve yumurtlamayı sağlar. Doğurganlık döneminde yumurta ve spermin başarılı bir şekilde birleşme oranı oldukça yüksektir.

Bu durumda aklınıza yumurtlama dönemi dışında hamile kalınır mı sorusu gelebilir. Bu pek olası bir durum değildir. Bir sonraki yumurtlama dönemine kadar hamile kalma şansınız neredeyse yok denecek kadar azdır. Ayrıca bilmeniz gerekir ki; kadın üreme sistemindeki sperm en fazla 5 gün yaşar. Yumurtanın ömrü ise 24 saattir.

Nasıl hamile kalınır?

Çocuk nasıl olur, nasıl hamile kalınır sorularının cevaplarına gelelim şimdi. Size yumurtanın nasıl döllendiğini anlatalım.

Yumurta şu şekilde döllenir; serbest bırakılan yumurta, spermle tanışmak için fallop tüpüne gider. Yumurta rahime taşınmak üzere kanaldan çıkar ve bu taşıma 4-5 gün sonra gerçekleşir.

Rahim yumurta aşısı için hazırlanır. Gördüğünüz gibi, vücudun mekanizması harika çalışıyor. Partneriniz cinsel ilişki sırasında boşaldığında, meni vajinanıza girer. Sperm yumurtayı döllerse hamilelik oluşur, bebeğin oluşumunun tüm aşamaları bu kadardır.

Ayrıca partneriniz boşalmasa bile penisinden sperm içerebilecek bir sıvı (zevk suyu) çıkabileceğini de söyleyelim. Bu spermler yumurtayı döllerse yine de hamile kalabilirsiniz. Bu aşamada artık tüm detaylarıyla bebek yapmayı öğrendiniz.

Kolay hamile kalma yöntemleri

Kolay bir şekilde hamile kalmak için sizlere bazı yöntemlerden bahsedeceğiz. Bu yöntemler sayesinde, daha kolay hamile kalmak için önemli noktaları öğrenmiş olacaksınız.

1) Hamile kalma takvimi hazırlayın

Her ay adetinizin başladığı günü işaretlemek için bir takvim kullanın, böylece hamile kalmak için adet döngünüzü hesaplayabilirsiniz. Her adet dönemindeki gün sayısını takip edin. Çoğu kadın için yumurtlama, bir döngünün ortasından sonraki 4 gün içinde gerçekleşir.

En verimli olduğunuz zamanı belirlemek için adet döngünüzü birkaç ay boyunca takip edin. En kısa döngüdeki gün sayısından 18 çıkarın. Bir sonraki adetinizin başlangıcına kadar geçen gün sayısını sayın. Bu hafta en yüksek doğurganlık haftanız olabilir. Bu süre zarfında, özellikle yumurtlamaya giden günlerde, hamile kalma şansınızı artırmak için eşinizle cinsel ilişki yaşayın. Ancak adet düzensizlikleriniz varsa takvim hesaplaması hatalı sonuçlar verebilir.

Yumurtlama sırasında ne sıklıkla cinsel ilişki yapacağınızı merak ediyor olabilirsiniz. Yumurtanın sadece 12 ila 24 saat canlı kaldığını göz önünde bulundurursak, yumurtlama sırasında birden fazla cinsel ilişkiye girmek hamilelik şansını artırmak için önemli.

2) Servikal sıvı değişimlerini takip etmelisiniz

Yumurtlamadan hemen önce şeffaf, kaygan vajinal salgılarda bir artış fark edebilirsiniz. Bu salgılar, pişmemiş çiğ yumurta akı görünümünde olur.

Yumurtlamadan sonra gebe kalma şansı düşük olduğundan bu sıvının bulanık, yapışkan hale geldiğini ve tamamen kaybolduğunu görebilirsiniz. Vajinal salgılardaki değişiklikler genellikle doğurganlık döneminin yaklaştığını gösterir.

3) Vücut ısınızı takip edin

Bazal vücut ısısı, tam dinlenme halinde ölçülen vücut ısısıdır. Yumurtlama, bazal vücut sıcaklığında genellikle 1°C’nin altında hafif bir artışa neden olabilir. Bu ısınma durumuna 2-3 gün kala doğurganlığınız en yüksek seviyede olur.

Bu ısı 3 veya daha fazla gün boyunca sabit kalırsa, yumurtlamanın gerçekleştiğini varsayabilirsiniz. Her sabah yataktan kalkmadan önce ölçtüğünüz ısıyı bir kağıda yazıp not alarak belli bir düzeni yakalayabilirsiniz.

Bu yazıyı okuduktan sonra hamile kalmak için ne yapmalıyım diye düşünmenize gerek yok. Bu yöntemleri uyguladıktan sonra kısırlık gibi ciddi bir sağlık sorununuz yoksa hamile kalma ihtimaliniz çok yüksek olacaktır.

Çocuk Nasıl Yapılır, Hamile Kalmak İçin Neler Yapılmalı, Nasıl Hamile Kalınır konularıyla ilgili Sık Sorulan Sorular

Çocuk Nasıl Yapılır? Hamile Kalmak İçin Neler Yapılmalı, Nasıl Hamile Kalınır? gibi konular hakkında sık sorulan sorular ve cevaplarını sizler için derledik.

Çocuk nasıl yapılır hangi pozisyonda?

Spermin rahim içinde hareket edebilmesi için vajinanın doğru pozisyonda olması da önemlidir. Hamilelik için en uygun pozisyon; erkeğin üstte olduğu ve kadının kalçalarının altına bir yastık koyup kalçalarını kaldırdığı klasik misyoner pozisyonudur.

Eşim içime boşaldıktan sonra kaç dakika beklenmeli?

İlişkiden sonra 20-30 dakika yatar pozisyonda dinlenmek spermin rahim kanalına ve tüplere ilerlemesi için yeterlidir.

En kolay nasıl hamile kalınır?

Hamile kalmak için düzenli cinsel ilişkiye girmek hamilelik şansını artırır ancak yumurtlama döneminizi biliyorsanız ve bu zamanlarda daha fazla cinsel ilişkiye girerseniz hamile kalma şansınız önemli ölçüde artacaktır.

Çocuk nasıl yapılır gerçek insan?

Cinsel ilişkiden sonra yumurtanın döllenmesini sağlayan ve boşalma ile vajina girişinden rahme ulaşan erkek üreme hücreleri yani spermlerdir. Sperm, yumurtanın rahimde döllenmesine izin verirse hamilelik gelişebilir. Bu nedenle nasıl çocuk yapılır sorusu bu şekilde açıklığa kavuşturulmuştur.

Kadın erkekten önce boşalırsa hamile kalınır mı?

Hamilelik, kadının orgazm olması ile veya orgazm olmadan gerçekleşebilir. Çünkü gebelik, sperm ve yumurtanın birleşmesi sonucu oluşan embriyonun rahme yerleştirilmesiyle oluşur. Erkeğin spermi kadının vajinasına nasıl ulaşırsa ulaşsın bu hamileliğin oluşması için yeterlidir.

Spermin yumurtaya ulaştığını nasıl anlarız?

Sperm rahme yerleşir yerleşmez hormon seviyeleri yükselmeye başlar. Bu vücutta birçok değişikliğe yol açar. Bunlar meme hassasiyetini ve şişmesini içerir. Göğüs ağrısı da hissedilebilir, ancak şiddetli değildir.

İlişkiden sonra sperm kadının vücudunda kalır mı yoksa dışarıya çıkar mı?

Sperm dış ortamda 3 gün canlı kalabilir. Boşalma sonrası sperm hücreleri bile hamileliği engellemez. Sebebi ise hamileliği kesin olarak sağlayacak sperm miktarının vajinada kalmasıdır.

İlişkiden ne kadar süre sonra tuvalete gidilir?

Hamile kalmak isteyen bir kadın, ilişkiden hemen sonra idrara çıkmamalı veya banyo yapmamalıdır. İdeal olarak, 20-30 dakika kalçalarının altında bir yastıkla yatmalıdır. Erkek, meni sızıntısını azaltmak için birkaç dakika geri çekilmemelidir.

Hamile kalmak için denemeye başladıktan kaç ay sonra hamile kalınır?

Hamile kalmak için en iyi zaman, bir kadının döneminden iki hafta sonradır. Sağlıklı bir kadında yumurtlama bu dönemde gerçekleşir. Kontraseptif yönteme bağlı olarak koruma kesildikten sonra 0 ila 3 ay içinde hamile kalınabilir.

Sperm kaç dakikada rahime ulaşır?

Sperm, servikal kanallarda mukusun optimal olduğu ve serviksin 72 saate kadar sperm için bir depo görevi gördüğü yumurtlama döneminde 1-3 gün yaşar. Meni vajinaya boşaldıktan sonra kendi hareketi ile serviks, rahim ve fallop tüplerine dakikada 2,7 mm hareket eder. 65-70 dakikada tüplere ulaşır.

Üst üste ilişkiye girmek hamileliği engeller mi?

Sık cinsel ilişkiye girmek hamilelik şansını arttırır ancak günde bir defadan fazla boşalmak erkeklerin sperm sayısını olumsuz etkileyeceğinden önerilmez.

Bu yazımızda sizlere çocuk nasıl yapılır, nasıl hamile kalınır gibi konular hakkında bilgiler verdik. Bebek nasıl yapılır cinsel, hamile kalmak için kaç cm girmeli, hamile nasıl kalınır resimli anlatım, gerçek hayatta bebek nasıl yapılır, hamile kalma pozisyonları kadınlar kulübü, hamile kalmak için yastık nereye konur, bebek olması için erkek ne yapmalı, tek seferde nasıl hamile kalınır gibi soruların cevaplarına da bir başka yazımızda değineceğiz. Sağlıcakla kalın.

 

Yorum yapın